Aarhus Universitets segl

ORBIT Lab

ORBIT Lab er en kreativ og inspirerende tech hub med studiepladser og enestående eksperimentelle faciliteter, der omfatter de nyeste teknologier inden for IKT som f.eks. mobilteknologi, bærbare enheder, cloud, Internet of Things, virtual reality og augmented reality.

Laboratoriet er placeret i hjertet af Katrinebjerg Campus. Sammen med de bedste forskere og områdeeksperter fra Aarhus Universitet og vores partnere udfordrer vi de ivrige studerende i at skabe innovative løsninger, udforske deres ideer og få dem ud over rampen. Målet er at skabe en levende og tværfaglig videns-hub, hvor nye ideer kan blomstre.

ORBIT Lab-initiativet blev lanceret på Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet i tæt samarbejde med andre institutter og centre på Aarhus Universitet samt en række førende teknologivirksomheder. Vi nytænker den måde, hvorpå vi udvikler stærkt motiverede og kreative tech-talenter til fremtiden og inspirerer til innovation og entreprenørskab. Vi forsøger også at kombinere områdeekspertise og erhvervsmæssig indsigt med videnskab og teknologi for at styrke tværfaglige forsknings- og udviklingsprojekter.

Medlemmerne arbejder på forskellige projekter fra opstart af nye tech-ideer eller akademiske projekter til forsøg med banebrydende teknologier for at forbedre deres viden og kompetencer. Medlemmerne er dedikeret til at dele viden og læring med hinanden, og for at støtte dette er vi vært for en række tech-samtaler, workshops, hackathons, pitch-aftener og andre arrangementer, som gør det lettere at netværke og dele viden inden for fællesskabet.

Kernen i ORBIT Lab er der en reaktor fuld af ideer, kompetencer og viden båret af en passion for at udforske og mestre teknologi, mens der skabes nye og bæredygtige løsninger til den virkelige verdens problemer – og at medlemmerne samtidigt skal have det sjovt!​

Kontakt Laboratorieansvarlig

Åbningstider i laboratoriet

  • Mandag – fredag, kl. 08:00-15:00

Find vej til ORBIT Lab