Aarhus Universitets segl

Uddannelse ved Institut for Elektro- og Computerteknologi

Teknologi spiller en større og større rolle inden for stort set alle sektorer af samfundet, og den udvikling kommer kun til at fortsætte i fremtiden. Efterspørgslen på dygtige ingeniører er stor, og på Institut for Elektro- og Computerteknologi uddanner vi både civilingeniører (bachelorer og kandidater), diplomingeniører og ph.d.'er, der kan dække erhvervslivets behov. Vores højt kvalificerede dimittender er uddannede til med logik og kreativitet at finde løsninger på fremtidens store udfordringer - som frontløberne i den teknologiske revolution.

Der er forskel på vores uddannelser, som dog alle har innovation og udvikling som kerneværdier.

Civilingeniøruddannelsen (bachelor + kandidat) tager i alt fem år, og som færdiguddannet civilingeniør er vores dimittender initiativtagere for mange store forandringer i vores samfund og får i dag job i stort set alle brancher, hvor teknologi spiller en rolle, både i Danmark og i udlandet.

Diplomingeniøruddannelsen tager 3½ år, og allerede under uddannelsen møder de studerende erhvervslivet i deres ingeniørpraktik. Vores færdiguddannede diplomingeniører kan gå direkte ud på arbejdsmarkedet efter studierne og bidrage aktivt i en virksomhed, mens nogle vælger kurser, så de kan læse videre til civilingeniør (kandidat).

Som færdiguddannet ingeniør har man også mulighed for at gå forskervejen, hvis man supplerer sin uddannelse med en ph.d.

Til yderligere inspiration


Mød et par af vores studerende og læs om deres projekter


Nicolai arbejder med teknologi kræftbehandling

Nicolai Jørgensen skrev sit diplomingeniørprojekt i samarbejde med Dansk Center for Partikelterapi. Som nyuddannet blev han ansat i en fast stilling på Aarhus Universitetshospital, og i dag arbejder han med at kvalitetssikre det udstyr, lægerne bruger til strålebehandling af kræftpatienter.

”Jeg tænker ofte over det. Mit job giver så meget mening. Det er mennesker, det handler om. Patienter, som har brug for den bedst mulige behandling. Det er en kæmpe motivation for mig, at jeg kan bidrage til det,” siger Nicolai Jørgensen.

Han er ansat som ingeniør på Dansk Center for Partikelterapi, og hans opgave er blandt andet at udvikle den software, der kan sikre kvaliteten af partikelacceleratorens stråler.  

Studerende skaffer rent vand til flygtningelejr i Afrika

Solcelleanlæg kan erstatte de forurenende dieselgeneratorer, der i dag pumper vand op af brøndene i Tanzanias flygtningelejr, Nyarugusu. Resultatet er rent vand til 66.000 mennesker.

Studerende fra Arhus Universitet har i samarbejde med Grundfos A/S og Poul Due Jensens Fond udviklet en ny type teknologi til solceller, der gør det muligt at skaffe rent vand på en bæredygtig måde. Systemet leverer omkring 80000 liter vand i timen til lejrens flygtninge. 

”Der ligger rigtig mange overvejelser bag designet. Jeg har for eksempel arbejdet med at analysere og teste løsningen, så vi kan leve op til de sikkerhedsstandarder, vi kender fra de vestlige lande,” siger Tobias.