Aarhus University logo / Aarhus Universitets logo
English
Astronauter har svært ved at opretholde en naturlig døgnrytme og klager generelt meget over deres søvn. Aarhus Universitets Center for Øre-EEG har udviklet en skånsom teknologi, der kan aflæse hjernens elektriske aktivitet og kortlægge vores søvnmønstre. Nu skal teknologien med Andreas Mogensen op til den Internationale Rumstation ISS for at undersøge forskellene mellem søvnmønstre på jorden og i rummet.
Igen i år deltager AU Engineering på Folkemødet i Engineer the Futures Techtelt sammen med de øvrige tekniske universiteter i Danmark. Torsdag kl. 12 åbnede teltet officielt med kemishow, quiz og taler.
Danske forskere skal udvikle nye elektriske løsninger til transportsektoren. Målet er at reducere klimaaftrykket hurtigt og markant. EU investerer 45 millioner kroner i projektet.
Op mod hver fjerde dansker har udsigt til at få forhøjet blodtryk, og der foretages årligt mere end 450.000 hjemmeblodtryksmålinger i det danske sundhedssystem. Nu vil to studerende fra Aarhus Universitet automatisere dataopsamlingen og gøre det nemmere for patienter at måle deres blodtryk med startupvirksomheden Akusis.
Farshad Moradi, der er ny professor på Institut for Elektro- og Computerteknologi ved Aarhus Universitet, lader sig inspirere af hjernen i sit arbejde med at udvikle elektroniske enheder, der kan kommunikere med hjernen på dens egne præmisser og ideelt set uden batteri.
Softwareingeniør Niloofar Yazdani har med nye løsninger til effektiv datatransmission gjort det mere bæredygtigt at overføre data fra Internet of Things. Derfor modtager hun Aarhus Universitets Forskningsfonds Ph.d.-pris.
Fire forskere fra AU Engineering, Aarhus Universitet, har modtaget millionbevillinger fra Danmarks Frie Forskningsfond til ny, teknologisk forskning. I alt har Aarhus Universitets tekniske fakultet modtaget 26 mio. kr. fordelt på otte projekter.
Radikal innovation. Det var overskriften, da 275 civilingeniørstuderende udfoldede, hvorfor netop deres idé har potentialet til at disrupte en hel branche. Det skete til eventen Applied Innovation in Engineering 2022 i Stakladen, Aarhus Universitet i sidste uge.
Et stort, fælleseuropæisk netværk af forskere, landmænd, virksomheder og videnscentre har skabt en platform, der fremviser hundredvis af allerede eksisterende teknologier, der kan gøre landbruget grønnere.
Med en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond vil et team af forskere og eksperter fra industrien og Aarhus Universitet forsøge at løse det fundamentale problem, at lysets hastighed simpelthen ikke er hurtig nok til fremtidens internet.
Side 1 af 10