Aarhus Universitets segl

Fremgang til ingeniøruddannelserne i Aarhus

Interessen for at læse til ingeniør i Aarhus stiger igen. Efter et år med pandemi og stagnation i optag , vender de unge talstærkt tilbage.

Aarhus Universitet forventer at kunne tilbyde 1073 unge en studieplads på ingeniøruddannelserne i 2022. (Foto: Peer Klercke)

I går udløb fristen for ansøgninger til landets videregående uddannelser i kvote 1, og den foreløbige optælling viser, at AU Engineering har fået 1073 ansøgere. Det er en fremgang på cirka tre procent i forhold til sidste år.  

AU Engineering hører under fakultetet Technical Sciences, hvor prodekan Finn Borchsenius glæder sig til at tage imod de mange nye studerende, når universitetet åbner efter sommerferien: 

“Vi ser generelt en positiv udvikling i interessen for vores ingeniøruddannelser, og det er vi glade for. Vi har i de seneste år udvidet vores uddannelsestilbud, og vi håber derfor at kunne tilbyde langt de fleste en studieplads. Det er godt nyt for både de unge og de mange virksomheder, som efterspørger dem i den anden ende.” 

LÆS MERE om ingeniøruddannelserne på AU Engineering

De unge søger bredt

De mange ansøgere fordeler sig jævnt til universitetets forskellige ingeniøruddannelser. Diplomingeniøruddannelserne er fortsat de mest populære, men de femårige civilingeniøruddannelser har over de seneste år haft en markant fremgang.

“Det er meget glædeligt og i god tråd med universitetets ingeniørsatsning. Nu er det vores opgave at tage os godt af de studerende, vi optager, så de får en fantastisk studietid og bliver klædt på til at tage fat på de store teknologiske udfordringer, samfundet står overfor,” siger Finn Borchsenius.

Årets højdespringer er diplomingeniøruddannelsen i Softwareteknologi, som alene har fået 155 førsteprioritetsansøgere. 

Færre studerende til Herning

Aarhus Universitets diplomingeniøruddannelser i Herning har fået et fald i antallet af førsteprioritetsansøgere i forhold til sidste år. Finn Borchsenius håber at kunne vende udviklingen gennem et lokalt samarbejde:

“Vi har gjort et stort arbejde for at tiltrække flere studerende til vores uddannelser i Herning. Det er desværre ikke lykkedes. Virksomheder i hele landet mangler ingeniører, og vores tilstedeværelse som universitet i Herning har meget stor betydning for en positiv erhvervsudvikling,” siger Finn Borchsenius.

LÆS MERE OM AU Engineering i Herning

Restpladser og vinterstart

Til de unge, der endnu ikke har søgt ind på en videregående uddannelse, vil det være muligt at søge om optagelse på en ingeniøruddannelse via en restplads. Restpladserne annonceres i starten af august.

Aarhus Universitet tilbyder desuden vinterstart på mange af ingeniøruddannelserne med studiestart i januar. Her er ansøgningsfristen 1. november.

NÅEDE DU IKKE AT SØGE IND? Læs mere om vinterstart på diplomingeniøruddannelserne