Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Aktuelt

Nyheder

Læs mere om ansøgningsprocessen på hubcap.eu.

08.04.2021 | Institut for Elektro- og computerteknologi

HUBCAP: Muligheder for virksomheder med digitale produkter

HUBCAP tilbyder europæiske udbydere af digital teknologi støtte til udbredelsen af deres produkter og til at opbygge relationer med nye kunder. Udbydere af såkaldt cyber-physical systems (CPS) og model-based design (MBD) -værktøjer og -produkter kan ansøge.

"Med denne teknologi kan vi tackle det enorme samfundsproblem, som elektronisk affald allerede repræsenterer, og som kun vil blive mere presserende i fremtiden," siger adjunkt Shweta Agarwala. Foto: Shweta Agarwala.

29.03.2021 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi

AU-forskere kortlægger mulighederne ved printet elektronik

Vi lever i en verden, hvor vi gerne vil have fleksibel, bøjelig, strækbar og intelligent elektronik. Teknologien Printet Elektronik har vist sig som den primære rute for at muliggøre denne vision. Et team af forskere fra Aarhus Universitet har offentliggjort en omfattende gennemgang af udviklingen inden for Printet Elektronik, der skal gøre det…

Selv små forandringer i natur- og klimaforhold kommer hurtigt til udtryk i bestanden af natsommerfugle. Forskere fra Aarhus Universitet står bag en opfindelse, der kan gøre det nemmere at overvåge udviklingen. (Foto: Colourbox)

18.03.2021 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi, Institut for Mekanik og Produktion

Smart insekttæller giver nye muligheder for naturovervågning

Ingeniører og biologer fra Aarhus Universitet har udviklet en intelligent lysfælde, der kan tælle og artsbestemme insekter, når de flyver forbi. Det kan give et markant løft til vores naturovervågning.

AU Engineering har modtaget 489 førsteprioritetsansøgere i kvote 2. (FOTO: Lars Kruse, AU Arkiv)

17.03.2021 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi, Institut for Bio- og Kemiteknologi

Lille fald i antallet af kvote 2-ansøgere til ingeniøruddannelserne

Knap 500 ansøgere har valgt en ingeniøruddannelse ved Aarhus Universitet som førsteprioritet. Især uddannelserne med vinterstart er populære.

Det nye AU Engineering Profile Magazine 2021 er ude nu. Find link i artiklen til onlineversionen, og besøg vores side for forskning og erhvervssamarbejd på engineering.au.dk/profile.

15.03.2021 | AU Engineering, Institut for Bio- og Kemiteknologi, Institut for Byggeri og bygningsdesign

Nyt magasin fra AU Engineering: Sammen skaber vi fremtiden

Grøn omstilling, bæredygtige teknologier og tværfaglige løsninger på samfundets store problemer er omdrejningspunktet for AU Engineerings nye ingeniørvidenskabelige profilmagasin, som er på gaden nu.

Formålet med prisen er at anerkende en yngre forsker og ingeniør (under 40 år), som på et tidligt trin i karrieren har leveret betydningsfulde og lovende videnskabelige resultater, og som har et stort potentiale til at fremme den videnskabelige viden. Foto: AU Foto.

04.03.2021 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi

Early Career Award for forskning i maskinlæring

Lektor Alexandros Iosifidis ved Institut for Elektro- og Computerteknologi modtager den prestigefyldte EURASIP Early Career Award 2021 for sin forskning i maskinlæring og kunstig intelligens.

"Forhåbentlig giver dette projekt nogle redskaber til at imødegå digitalisering på en konstruktiv måde fremover, for set med samfundsbriller på er det entydigt den vej, udviklingen går,” siger Thomas Bjerre, CEO for Innvite ApS. Foto: Maria Randima, AU Foto.

04.03.2021 | AU Engineering, Institut for Elektro- og computerteknologi

Hvorfor bruger landbruget ikke flere digitale teknologier?

Der er både økonomiske og miljømæssige gode grunde til at adoptere moderne informations- og kommunikationsteknologier i husdyrbrug. Men alt for få bedrifter i Europa tager teknologien til sig. Et nyt EU-støttet udviklingsprojekt skal nu finde ud af hvorfor og samtidig demonstrere teknologierne hos en række landmænd.

Al information om byggeriet og alle dets faser skal indgå i den digitale tvilling, således at der til enhver tid er fuld situationsbevidsthed om byggeriet. Det giver forskerne mulighed for at modellere byggeriets faser ekstremt detaljeret allerede i projektplanlægningen, hvor bl.a. farer og risici kan opdages og handles på proaktivt. Foto: Aarhus Universitet, Jochen Teizer.

22.02.2021 | AU Engineering, Institut for Byggeri og bygningsdesign, Institut for Elektro- og computerteknologi

Digitale tvillinger skal gøre byggepladser langt sikrere og mere effektive

Kunstig intelligens er et af nøgleordene i to store EU-finansierede projekt, som bl.a. sigter efter at reducere antallet af ulykker og nær-ved-ulykker på byggepladser betragteligt.

18.02.2021 | Institut for Elektro- og computerteknologi

Unique career opportunities in Aarhus for IT students

Destination AARhus is giving IT talents - coming to Aarhus University - a unique opportunity to connect with some of the biggest IT companies in the region. This provides students and graduates with a great start to their future career in Denmark.

Det første "Live from behind the walls"-arrangement finder sted d. 23. februar via Microsoft Teams.

08.02.2021 | Institut for Elektro- og computerteknologi

Nye arrangementer skal vise det seneste inden for digital forskning og innovation

Med en ny serie af online-arrangementer under overskriften ”Live from behind the walls” vil det nye Institut for Elektro- og Computerteknologi (ECE) præsentere forskning og innovation inden for software og digitale teknologier.

Viser resultater 1 til 10 ud af 51

1 2 3 4 5 6 Næste

Arrangementer

Ingen nyheder i denne liste