Aarhus Universitets segl

MakerLab

Brug af MakerLab: Open Access

I MakerLab: Open Access kan I 3D printe prototyper i PLA plastik via vores Prusa i3 MK3s printere. I skal booke printerne før brug via linket herunder.

I må printe lige hvad I vil, og materialerne er ganske gratis. Nær deadline for semester- og bachelorprojekter vil printerne dog fortrinsvist være forbeholdt projektrelaterede prototyper.

Adgang til laboratoriet

Lokale nr. 5122-139, Katrinebjerg

Få at få adgang til MakerLab skal I have et "kørekort", som opnås ved at gennemgå et minikursus på ca. 1,5 times varighed. 

Kurset introducerer jer til 3D print, hvad I skal være opmærksom på ved design af prints og hvordan I betjener printerne. Tryk på knappen herunder for at se tilgængelige kursusdatoer og tilmelding.

I kan finde nærmere information omkring hvilken software og konfiguration I skal have installeret før kurset i velkomstbrevet, der er linket til på tilmeldingssiden.

Slicing af 3D filer

Når du har hentet/skabt din STL fil, skal den slices, dvs. opdeles i vandrette lag, der definerer hvordan dysen bevæger sig i planet. Dette sker via PrusaSlicer, som er et gratis tool skabt af Prusa.

Før du bruger PrusaSlicer, skal det sættes op til skolens printere. Se mere information i linket herunder.

Brug for mere avancerede prints?

I MakerLab Pro har I mulighed for at få printet projektrelaterede emner på vores mere avancerede maskinpark. Her kan vi printe i flere farver, materialer, større emner og ekstremt detaljerede prints på vores SLA printere.

I kan bestille prints via knappen herunder, de vil blive produceret af vores MakerLab Piloter og lagt i glasmontre udenfor MakerLab Pro når de er færdige.

Hvordan 3D printer man?

Du starter med at finde/skabe det objekt du vil printe. Filerne skal være gemt i STL formatet. Mulige kilder til STL filer er:

  • Thingiverse.com
    • Et websted med flere hundrede tusind 3D printfiler (STL), herunder adskillige Raspberry Pi kasser og andre færdiglavede filer lige til at 3D printe
  • Fusion 360
    • Et yderst brugervenligt Computer Aided Design (CAD) program, som kan hentes og installeres på studerendes computer ganske gratis hvis du vælger en Education licens.

Lokation

Finlandsgade 20, 8200 Aarhus N

  • Bygning 5122
  • Lokale 139

Kontakt MakerLab Piloterne

makerlab.ece@gmail.com