Aarhus Universitets segl

Cardiovascular Experimental Laboratory

CAVE-laboratoriet (Cardiovascular Experimental Laboratory) anvender hæmodynamk og biomekanik i undersøgelsen af forskellige forhold og sygdomme i hjerte-kar-systemet. Tilgangen involverer både numeriske studier og in vitro-eksperimenterende studier. Derudover arbejder vi tæt sammen med Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital for at fortsætte forskningen i forsøg med dyr og kliniske eksperimenter.

Primært fokus

Det primære fokus for vores undersøgelser er test og evaluering af kunstige hjerteklapper, både kirurgiske typer (mekaniske og bioprotetiske) og perkutane kateterbaserede klapper (TAVI) samt at karakterisere virkningen af forskellige typer af kirurgiske procedurer.

Eksperimenterende modaliteter

I CAVE-laboratoriet omfatter vores eksperimenterende modaliteter registrering af tryk (Millar-katetre med mikrospids), flow (flowmåler for transonisk flow og GE Vivid i ultralydsscannere), billeddannelse i høj hastighed (to Photron Fastcam SA3 til 3D-analyser), digital korrelationsanalyse af billeder til registrering af belastning af væv (ARAMIS-software), brugertilpasset belastningsmålerbaseret transducer (til måling af kraft i forskellige strukturer) og 3D-udskrivning af krafttransducerer, flow-fantomer eller andre strukturer.

Målsætninger

Vores målsætning er at kunne bidrage med et grundlæggende kendskab til patologiske forhold og forskellige implantategenskaber for bedre og forbedret behandling af patienter.