NeuroTechnology Lab er et forskningslaboratorium med aktiviteter inden for et bredt spektrum af teknologier, der er relateret til menneskets nervesystem. Dette omfatter måling og modellering af nervesystemet, innovation og ingeniørarbejde i forbindelse med nye grænsefladeteknologier, anvendelse af avanceret signalbehandling og maskinlæringsmetoder til elektrofysiologiske signaler primært fra det centrale og perifere nervesystem og giver mulighed for eksperimenterende forskning inden for dette område. Laboratoriet ledes af professor Preben Kidmose, og der er for øjeblikket knyttet tre forskere og fem PhD-studerende til laboratoriet.
Laboratoriet er udstyret med instrumenter til biosignalregistreringer, tilpasset udstyr til specifikke eksperimenter og konventionelle elektroniske laboratorieinstrumenter. Der er mere eller mindre permanente opsætninger for at måle høre- og synsmæssigt fremkaldte potentialer og for eksperimenter med hjerne-computergrænseflader, men opsætningerne er beregnet til at være fleksible og kan let omarrangeres og tilpasses specifikke behov. Noget af udstyret er angivet nedenfor:
Formålet med laboratoriet er at lette anvendt og eksperimenterende forskning inden for teknologier til grænseflader for det menneskelige nervesystem. Der er særligt fokus på bærbare systemer, som er egnet til registrering over længere tid og med integrering i andre sensormodaliteter.
De teknologier, der forskes i, omfatter anvendelse inden for medicin, neurovidenskab, professionelle brugere og forbrugere. Inden for det medicinske område kan teknologierne anvendes til diagnosticering og monitorering af sygdomme, til hjælpemidler i rehabilitering eller administration og monitorering af kroniske sygdomme. Teknologier til monitorering af mentale, fysiologiske eller psykologiske tilstande i naturlige omgivelser og over længere perioder er bydende nødvendigt inden for neurovidenskaben. Monitorering af træthed og vurdering af opmærksomheden eller arbejdshukommelsen har høj relevans i mange professionelle anvendelser. Endelig er søvnmonitorering, vurdering af affektive tilstande eller kognitiv træning via neuro-feedback nogle af eksemplerne på mulige fremtidige anvendelser for forbrugere.